PO/BSO – De Lange Dwergen

In de Mariaschool in Langeweg bieden wij peuteropvang aan voor kinderen van
2 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Peuteropvang;

De Lange Dwergen biedt hoogwaardige peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Wanneer uw kindje naar de peuteropvang gaat, is de stap naar groep één minder groot. Voor kind én voor ouder. Spelenderwijs leren volgens het Uk & Puk programma staat bij ons centraal. Peuters krijgen bij ons de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Uw kind leert samen spelen én samen delen. Naast sociale vaardigheden besteden wij veel aandacht aan taal- en rekenvaardigheid. Uw kind maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen via diverse activiteiten, zoals zingen, dansen, knutselen en voorlezen.

Buitenschoolse opvang

Opvang na schooltijd en in de vakanties voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.
We hebben een ruimte voor kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar gesitueerd in de Mariaschool.

Uitgangspunt van onze BSO is de vrijheid om te doen waar je zin in hebt!

De middagen bij onze BSO wordt gezien als vrije tijd van het kind. Een kind kan ontspannen na een intensieve schooldag maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit, te denken valt aan koken, knutselen, toneel, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig. Zo kunnen de kinderen kiezen om te knutselen of lekker te gaan lezen. Wat betreft de buitenruimte deze hebben we in overvloed door het grote buitenveld en we maken gebruik van het schoolplein! Kortom, we hebben meer dan voldoende mogelijkheden om er een leuke en uitdagende middag van te maken.